Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community Archives > Invert and Plant Forums > Marine Plants & Macroalgae

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11/29/2007, 01:45 AM
underWoasisjake underWoasisjake is offline
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Las Cruces, NM
Posts: 285
Help With Brown Algae!!!

I hav a 125 that is be overcome by dark brown algae on the rocks as well as on the substrate. Please help me ID what type of algae this is and how to stop it as soon as possible. thanks
__________________
!TaNg LoVeR!
  #2  
Old 11/29/2007, 01:46 AM
zippopunk1 zippopunk1 is offline
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: cali
Posts: 203
tiger tail cucumber might help for the substrate
  #3  
Old 11/29/2007, 02:03 AM
underWoasisjake underWoasisjake is offline
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Las Cruces, NM
Posts: 285
ok great thanks any idea for the LR
__________________
!TaNg LoVeR!
  #4  
Old 11/29/2007, 01:10 PM
GS-Rock GS-Rock is offline
Registered Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: ft sill. okla
Posts: 328
turkey baster, use it to blow off the rocks and keep the brown algae off of the rocks, with micro algae growing it will compete with the brown algae for nutrients, but should win the battle, also do you still use the fluval canister filter? If you dont stay on top of maintenance it can become a nitrate factory. The only thing i think that would be my best advice would be to stay on top of the brown algae and do water changes with ro water, if not ro even better ro/di water
__________________
soap is magical...
  #5  
Old 11/30/2007, 12:15 AM
underWoasisjake underWoasisjake is offline
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Las Cruces, NM
Posts: 285
ok great thanks for the input..... yes i am running the fluval but have no carbon media in there! Only got phos ban and nitrate sponge along with phospate sponge running in there that hae really cleared the water up VERY CLEAR!!! i also only use RO water in the 125 nothing else
__________________
!TaNg LoVeR!
  #6  
Old 12/02/2007, 01:44 AM
underWoasisjake underWoasisjake is offline
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Las Cruces, NM
Posts: 285
My cheato in the HOB fuge will not grow and cant figure out why?? Is the brown algae fighting for the nutrients with the cheato and taking over?? How do i reverse it so that the cheato grows more than the brown algae. Also what is that brown algae?????
__________________
!TaNg LoVeR!
  #7  
Old 12/02/2007, 01:36 PM
graveyardworm graveyardworm is offline
Here's lookin at you
 
Join Date: Nov 2003
Location: Nottingham, NH
Posts: 5,102
Can you post a pic of the algae?
__________________
-David-


"The world is headed for mutiny when all we want is unity" Scott Stapp, Creed
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef Central Reef Central, LLC. Copyright 1999-2009