Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community Archives > General Interest Forums > Lighting, Filtration & Other Equipment

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01/08/2008, 11:07 PM
flyguy7150 flyguy7150 is offline
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pembroke Pines
Posts: 838
MJ Mods

Those with sure flow mods or whatever, how low can you guys place them below the water??? I have the sureflow one with dumas prop and can't go any higher than 6.25" below the water. I would love to put it a lot higher, but don't know how to without making major bubbles. Was thinking a square piece of acrylic right above maybe....
__________________
Leo

Click on my red house to see my 90g RR tank :) Tons of pictures, tons... Click!!!
  #2  
Old 01/09/2008, 03:48 AM
flyguy7150 flyguy7150 is offline
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pembroke Pines
Posts: 838
this got moved down fast.. up^^^
__________________
Leo

Click on my red house to see my 90g RR tank :) Tons of pictures, tons... Click!!!
  #3  
Old 01/09/2008, 03:53 AM
tsouth tsouth is offline
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 20
I have my sureflows at the very top although im using mj 400's and they're pointing slightly downwards. How are you getting bubbles?
  #4  
Old 01/09/2008, 04:00 AM
RONCGIZMO RONCGIZMO is offline
Registered Member
 
Join Date: May 2007
Location: NJ
Posts: 285
I have 2 on 600's and they are working great...

Did you turn the mod housing so the part with no slots are facing up?
if you look at the cylinder you will see a spot that looks like they forgot to cut slots in, that should be facing up. if you still have issues email mark at http://www.algaefree.com/sure_flow.html he was great and responded fast
  #5  
Old 01/09/2008, 04:10 AM
won digity won digity is offline
Premium Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Long beach, CA aka ghetto beach
Posts: 472
maybe u could shield the top portion of the slots.. Like if u look at tunze, theres no intakew on top
  #6  
Old 01/09/2008, 04:11 AM
flyguy7150 flyguy7150 is offline
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pembroke Pines
Posts: 838
yea i have the little part where no slots are towards the top, they suck air through the sides then and create a huge vortex
__________________
Leo

Click on my red house to see my 90g RR tank :) Tons of pictures, tons... Click!!!
  #7  
Old 01/09/2008, 04:12 AM
flyguy7150 flyguy7150 is offline
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pembroke Pines
Posts: 838
anyone using an mj1200 though??
__________________
Leo

Click on my red house to see my 90g RR tank :) Tons of pictures, tons... Click!!!
  #8  
Old 01/09/2008, 04:19 AM
RONCGIZMO RONCGIZMO is offline
Registered Member
 
Join Date: May 2007
Location: NJ
Posts: 285
Quote:
Originally posted by flyguy7150
yea i have the little part where no slots are towards the top, they suck air through the sides then and create a huge vortex
Wow! are you using a 1200? I tried that first and it was way to much for my tank..Did you get the kit that has two props? I used the black one it 's a little smaller but I'm still getting tons of flow..as a mater of fact my number 2 pump is on a timer 9am to 9pm it comes on for 15min
every hour...Before I bought the Mod I ran a wave master pro and 4 power heads..
  #9  
Old 01/09/2008, 04:22 AM
flyguy7150 flyguy7150 is offline
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pembroke Pines
Posts: 838
Quote:
Originally posted by RONCGIZMO
Wow! are you using a 1200? I tried that first and it was way to much for my tank..Did you get the kit that has two props? I used the black one it 's a little smaller but I'm still getting tons of flow..as a mater of fact my number 2 pump is on a timer 9am to 9pm it comes on for 15min
every hour...Before I bought the Mod I ran a wave master pro and 4 power heads..
yep using an mj1200, also using the white dumas 3004 prop. Its quieter and i love the flow Was thinking of putting a square piece of acrylic right above it maybe. Or cutting a piece of pvc in half, to cover the top part of the shroud maybe.
__________________
Leo

Click on my red house to see my 90g RR tank :) Tons of pictures, tons... Click!!!
  #10  
Old 01/09/2008, 04:27 AM
RONCGIZMO RONCGIZMO is offline
Registered Member
 
Join Date: May 2007
Location: NJ
Posts: 285
Quote:
Originally posted by flyguy7150
yep using an mj1200, also using the white dumas 3004 prop. Its quieter and i love the flow Was thinking of putting a square piece of acrylic right above it maybe. Or cutting a piece of pvc in half, to cover the top part of the shroud maybe.
I would try the PVC first, If you can cut it right it might look better.

if all else fails email Mark...He's very helpful..
  #11  
Old 01/09/2008, 02:35 PM
VaderWS6 VaderWS6 is offline
15 & Over Club
 
Join Date: Nov 2003
Location: Lexington Kentucky
Posts: 1,098
I use 4 1200's on my 75 gallon reef! On a wavemaker of course, the flow gets pretty chaotic!
__________________
2001 black T/A WS6~M6 ASC#6979
331rwhp/348rwtq
Mods: !CAGS, Pro 5.0, TSP lid, BGRA, Raptor shift light, Strange 4.10 gears, GMMG exhaust
  #12  
Old 01/09/2008, 02:49 PM
flyguy7150 flyguy7150 is offline
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pembroke Pines
Posts: 838
Quote:
Originally posted by VaderWS6
I use 4 1200's on my 75 gallon reef! On a wavemaker of course, the flow gets pretty chaotic!
how close to the top are they??
__________________
Leo

Click on my red house to see my 90g RR tank :) Tons of pictures, tons... Click!!!
  #13  
Old 01/09/2008, 02:57 PM
superedge88 superedge88 is offline
Registered Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 560
The problem with covering more of the slots is that you will

increase suction velocity at all other slots
reduce the output of your mod to some degree

I have a high flow mod on my maxijet 1200 (triton aquatics) and have to place mine about as low in the water as you have yours.
__________________
DRILL IT!!!
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef Central Reef Central, LLC. Copyright 1999-2009