Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community Archives > General Interest Forums > Lighting, Filtration & Other Equipment

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11/10/2007, 11:28 AM
Volkman Volkman is offline
Premium Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lake Zurich, IL
Posts: 103
Ice Cap Wiring Questions

Hey guys, I am having problems wiring my Icecap 660 to my dual VHO's. I bought the light and ballasts used from a friend and he was using differnt plugs. So I have to spice togethor all the wires. I am no electrician so please, I NEED HELP!!! HA!
The first pic is the wire coming from the lights, the second is from the harness from the ballast, and the third is the wiring from the plug that I need to wire into the ballast for power. Anyone have any idea how to do this? I tried matching all the colors, yellow to yellow, red to red, etc.... and only one of the bulbs would fire, then immeaditly go out. I also tried switching bulbs to make sure that they were all working and they are all good. Did I have this hooked up right and possibly an endcap is bad?? Or am I just a crappy electrician??!!








My corals thank you!!!
  #2  
Old 11/10/2007, 01:09 PM
Volkman Volkman is offline
Premium Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lake Zurich, IL
Posts: 103
ZAP!!! Ouch...... J/k..... Anyone?????
  #3  
Old 11/10/2007, 02:06 PM
46bfinGA 46bfinGA is offline
Registered Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ball Ground, Ga.
Posts: 910
Wire the lamps according to the diagram on the ballast. The pictures do not show much other then your splices which look fine as long as the wires have good contact on each side of the butt splices.

You really need a voltmeter/continuity tester to check that everything is wired properly and making good contact. Hard to diagnose by looking at your pics,sorry.
  #4  
Old 11/10/2007, 02:09 PM
Volkman Volkman is offline
Premium Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lake Zurich, IL
Posts: 103
There are no orange wires coming off the lamp so I can't wire per the diagram on the ballast. Any thoughts?
  #5  
Old 11/11/2007, 05:17 PM
Volkman Volkman is offline
Premium Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lake Zurich, IL
Posts: 103
Nobody else has had this problem??? You are all lucky!!
  #6  
Old 11/11/2007, 06:00 PM
fat-tony fat-tony is offline
Premium Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hornell, NY
Posts: 1,244
Send a message via AIM to fat-tony Send a message via Yahoo to fat-tony
added response to other thread. You may want to limit it to one area.
__________________
Jason
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef Central Reef Central, LLC. Copyright 1999-2009